Bouw Sion Parck in RijswijkBuiten feestelijk gestart

De bouw van het allerlaatste nieuwbouwproject in deelgebied Sion in RijswijkBuiten is gestart. Op woensdag 11 september luidden wethouder Mark Wit, ontwikkelingsmanager Mirjam Nielsen van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en directeur Pim Koelemij van Weboma de bouw van 54 woningen feestelijk in. In Sion Parck worden 54 woningen gebouwd in verschillende uitvoering: rij- en hoekwoningen, waterwoningen en 2 onder 1 kapwoningen.

Duurzaam

Sion Parck wordt gebouwd aan de rand van deelgebied Sion, aan de Pastoor Verburchweg. Belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van Sion Parck is daarom de verbinding met de bestaande wijk. Passend bij de rest van RijswijkBuiten zijn ook alle woningen en het openbaar gebied in Sion Parck duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo hebben de woningen geen gasaansluiting. In plaats daarvan worden de woningen verwarmd door een energiezuinige warmtepomp en wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen.

Sluitstuk van Sion

SionParck is het allerlaatste nieuwbouwproject in deelgebied Sion. Het komt op de plek waar tot een aantal jaar geleden glastuinbouwbedrijf Van der Maarel gevestigd was. Om de bouw van de woningen van Sion Parck mogelijk te maken is de bestemming van de grond vorig jaar veranderd van bedrijventerrein naar wonen.

Sion kent een rijke geschiedenis met verschillende bestemmingen. Eens was het een plek van kloosterterrein, een historische buitenplaatsen en kassengebied. Sinds 2013 bouwt de gemeente Rijswijk samen met ontwikkelaars aan één van de meest duurzame wijken van Nederland. Wethouder Mark Wit: ‘In 2013 werden hier al gasloze en nul-op-de-meter woningen van Nederland gebouwd. Nu is dat de norm, maar destijds was dit erg bijzonder. In deelgebieden Parkrijk en Pasgeld bouwen we verder en ook daar moeten we weer vooruitkijken en innovatief zijn. Daar wordt bijvoorbeeld het groene, klimaatvriendelijke karakter verder doorontwikkeld, zowel in de architectuur van de huizen als in de biodiversiteit, de wateropvang bij extreme regen en in de maatregelen om hittestress te voorkomen.’

Scroll naar boven